8 januari 2016

Sparsam kanske avtagande

Hej hopp! Första sopplunch-veckan är över, det gick ju riktigt bra..bara att fortsätta gneta på. Å dessutom hela 5 dagar utan godis, kakor och glass..tjoohoo!! Går bättre än förväntat..har bestämt mig för att på söndag får jag äta godis om jag vill =) Kan inte sluta helt, vill inte sluta helt det är allt för gott tihihi ;) Nån liten last ska man väl ha här i livet, men icke att för glömma jag måste lära mig att njuta i lagom mängd förstås..så att det inte spårar ur igen!

Väntade min blödning här i mitten av veckan, men de kommer bara pytte lite gammalt levrat blod..kan min mens vara på väg att avta så som bm vid Reproduktionscentrum sa när jag pratade med henne i måndags. Eller är den pågång?!  Bm sa "Med din problematik så är det inte jätte konstigt om din mens har avtagit + att din ålder påverkar också"..jag har inte ens tänkt i de banorna tidigare, men det har hon ju helt rätt i. Min problematik är ju faktiskt få ägg och dålig kvalitet det är ju därför vi remitterades till Akademiska för äggdonation.

Från det ena till det andra här kommer ett recept på en av sopporna som jag gjorde här om dagen.

Kålsoppa (4 port)

1 l Vitkål
2 gula lökar (jag tog morötter istället)
Smör/olja att steka i
2 msk senap
2 msk tomatpuré
2 msk sirap
1 lagerblad
1-1,5 l grönsaksbuljong
1 msk kinesisk soja
salt, vitpeppar

Hacka vitkålen och löken. Hetta upp smör eller olja i en stor kastrull och fräs på låg värme under lock tills vitkålen och löken är mjuk och lite genomskinlig. Höj värmen och låt vitkålen och löken bli lätt gyllene innan du tillsätter senap, tomatpuré, sirap, lagerblad och buljong. Låt koka 10-15 min. Smaka av med salt och vitpeppar.

Jag tyckte att soppan blev kalas god, kommer göra den snart igen..men då ska jag ta mindre vitpeppar då de blev för mycket.


Trevlig Helg!

Kram Kram från B



1 kommentar:

  1. Blödningen har kommit igång, skönt när det är som vanligt igen! =)

    Kram

    SvaraRadera